Blog #1: Crash Dieet

Gepubliceerd op 5 november 2018 19:00

Terwijl ik dit typ bevind ik me in de Intercity Direct van Schiphol Airport naar Rotterdam Centraal.

Opzich is dat elke dag het geval, maar het bijzondere van vandaag is dat én de trein op tijd rijdt én ik een zitplek heb. Op een bescheiden klapzitje precies naast de deur – waarbij elke bocht weer voor een nieuwe uitdaging zorgt om te blijven zitten – observeer ik eens voorzichtig de mensen om mij heen.
Snelle check: 6/7e zit op zijn of haar mobiel en de ander leest een boek met de titel – hoe toepasselijk – “Us against you”. Het feit dat de dame naast mij naar recepten zit te kijken helpt niet per se mee met mijn zoveelste lijnpoging, ditmaal een crash dieet. Crash dieet? Jeps, zo’n momentje dat je ineens beseft dat je eind deze week al in Sanadome zit en die ‘summer body’ pijnlijk ver weg is. Je kent het wel.
Dat was ook de reden waarom ik vanmiddag worteltjes zat te eten. Ik moest me concentreren dus ik ging in de cold zone (soort stiltecoupé, maar dan in de bank) werken. Het lastige van deze ruimte is dat het daar zó stil is, dat je alles hoort. En ga dan maar eens worteltjes knagen. Gelukkig wilden mijn collega’s ook best een worteltje en zo waren we voor even de worteltjesclub. Bij wijze van spreken dan. Inmiddels kan ik geen wortel meer zien, is de dame naast mij er nog steeds niet uit welk recept ze kiest én zijn we bijna in Rotterdam. Op naar huis!


«   »