Blog #13: De lift

Gepubliceerd op 25 februari 2019 16:29

Dé plek waar je aan jezelf gaat twijfelen. Of ik nu om 9 uur, 2 uur of 5 uur de lift instap, de spiegel recht tegenover reflecteert altijd een teleurstellend beeld. Als ik dacht dat mijn haar er best mee door kon, dan ontkent de spiegel dat stellig. Als ik dacht dat ik een goede panty had aangetrokken, dan laat de spiegel ineens toch een ladder zien. Aangezien ik dit soort realiteiten liever vermijd, probeer ik de spiegel dan maar te ontwijken. Helaas is de spiegel niet het enige ongemakkelijke in de lift.

Wat namelijk ook heel ongemakkelijk is, zijn etende mensen. Sta je met je goede gedrag met vier studenten in een veel te krappe lift, begint er eentje op een appel te knagen. Gezien de liften op school ook niet zo snel zijn, kan je dan het aantal ‘herkauwingen’ per minuut tellen. Niet per se mijn favoriete bezigheid. Daarnaast is het ook vrij onhandig om als eerste de lift in te stappen, als je er ook weer als eerste uit moet. De hele goegemeenschap kan dan de lift uitstappen omdat de achterste persoon de lift uit wil. En dat op de tweede verdieping. Mij kan je opvegen.

Tot overmaat van ramp zat ik pas ook nog eens vast in de lift. Toen ik van de dertiende verdieping naar de begane grond ging, deed de liftknop het al niet. Toch kwam de lift op een gegeven moment in beweging, dus dat was ideaal. Dacht ik. Vervolgens wilden de deuren op de begane grond maar niet opengaan. Ook niet na vijf keer op het knopje drukken. Toen ik even later het knopje van de eerste verdieping probeerde, kwam er weer leven in de lift. Op de eerste verdieping gingen de deuren wel gewoon open. Niks aan de hand dus. De volgende dag hing er alleen wel een briefje op diezelfde lift. Out of order. Zoiets dacht ik inderdaad al.

Als kers op de taart had ik laatst een discussie met een vriend. Wij wilden naar beneden gaan, maar hij drukte zowel op de knop naar beneden als naar boven. Want? Dan kwamen de liften van boven naar beneden en de liften van beneden naar boven, dus dat was het snelst. Terwijl we discussieerden of dit nou wel of niet het geval was, vergaten we eenmaal in de lift op de knop voor de juiste verdieping te drukken. Zodoende liepen we op de vijfde verdieping de lift al uit – want daar stopte de lift voor een andere student - om er daarna achter te komen dat dit niet onze eindbestemming was. Toch handig als je ook ín de lift op het juiste knopje drukt.

Misschien in het vervolg dan toch maar de trap nemen? Waarschijnlijk krijgen zelfs een lachspiegel, vijf knagende mensen en drie liftstoringen dat niet voor elkaar. 


«   »