Blog #18: Bruine benen

Gepubliceerd op 1 april 2019 16:37

Het staat al jaren aan de top van mijn wensenlijstje: bruine benen in de zomer. En daar moet ik flink wat moeite voor doen. Waar de rest van ons gezin zo bruin is, is dat mij helaas niet gegund. In plaats daarvan heb ik de hele zomer door een verbrande neus en verviervoudigen mijn sproeten zich. Woest aantrekkelijk. En of dat nog niet het ergste is: m’n benen zijn aan het einde van de zomer nog steeds wit. “Melkflessen” zoals ze ook wel liefdevol door mijn familie worden genoemd. Oftewel: niet helemaal wat je in gedachten hebt als je aan je leuke zomerse jurkjes denkt.

Maar voor dit jaar heb ik een missie: dit wordt de eerste zomer dat ik met bruine benen rondhobbel. Dus daar ga ik nu al zo’n drie dagen vol voor. Vandaar dat ik zaterdag in een afschuwelijke, maar praktische, gebloemde “zonjurk” bij ons in de tuin lag. Vandaar ook dat mijn hoofd nu zo’n 10 centimeter verwijderd is van mijn laptopscherm, omdat ik anders niet kan lezen wat ik zelf opschrijf. En vandaar ook dat ik er toch aan denk om me al deze moeite te besparen en me binnenkort maar eens te wagen aan een zelfbruiner.

Tot die tijd probeer ik het maar op een natuurlijke manier. En dan is die eerste keer blote benen toch een ding. Op je kamer denk je dat de schade nog beperkt is, maar zodra je dan in het volle zonlicht komt is er geen verbergen meer aan. En ren je het liefst weer net zo hard naar binnen. Ik dan. Maar weglopen voor de realiteit is nooit een goed idee, dus: kin omhoog, neus in de lucht (weliswaar ingesmeerd met factor 50) en bakken maar. Die ene keer dat ik dan toch zijdelings naar mijn benen kijk, geeft mij onmiddellijk het besef dat je in sommige gevallen beter wél de realiteit kan vermijden. Dan hoef je de resultaten van de volleybaltraining, cadeautjes van de eerste paar muggen en die laatste fier-recht-op-staande beenhaartjes in je knieholte, namelijk helemaal niet te zien. Ideaal.

Totdat het zomer is, wordt dat dus maar mijn tactiek. Alles voor die bruine benen. Oja, en wil je nou heel graag iets sponsoren? Het "help-Laura’s-neus-de-zomer-door-fonds" beveel ik je graag aan. Al die liters zonnebrand gaan niet bepaald in de koude kleren zitten.


«   »