Blog #28: Keuzes

Gepubliceerd op 17 juni 2019 16:52

Kiezen is niet zo mijn ding. Ik neig dan ook altijd naar de verkeerde keuze. Dat begint ’s ochtends al bij het ontbijt. Een overgebleven koek wint negen van de tien keer de strijd van een schaaltje yoghurt met fruit. Of ik moet echt net weer aan de lijn zijn gegaan. Dan wint de yoghurt in de ochtend en gaat de koek mee in de tas. Dat is eigenlijk hoe ik tegenwoordig al mijn keuzes maak. Ik doe het gewoon allebei en als het even kan ook alles tegelijkertijd. En dat werkt bijzonder soepel.

Zo ook vanmiddag. Morgenochtend heb ik een tentamen, maar het weer van vandaag smeekt gewoon om naar buiten te gaan. De keuze tussen een goed cijfer of misschien dan toch een keer bruine benen in de zomer is heus niet makkelijk. Daarom zijn mijn zusje en ik uiteindelijk bepakt en bezakt met handdoeken, studieboeken en eten naar de oude maas gegaan. Om te studeren. Én te zonnen. Ideale combinatie. Dachten we. Totdat we het na 10 minuten al zo warm hadden dat we eerst één voor één zijn teruggelopen – kostte 20 minuten per persoon – om andere kleding aan te trekken. Om na een halfuur toch te bedenken dat het ondanks de luchtigere kleding echt te warm was en dat het lezen van de boeken met de felle zon niet altijd even handig is. Terug naar huis dan maar. Om daar vervolgens te twijfelen of we niet even een duik zouden nemen, we de koffie wel of niet zouden meedoen en dat ging nog wel even door. En zo resulteerde deze dag dus in de huidige status: om 17:15 typ ik een blog, heb ik nog niet eens het eerste hoofdstuk van vijf hoofdstukken financial accounting af maar zit ik over 16 uur wel al in de tentamenzaal en zijn mijn benen nog steeds witter dan wit. O ja, en heb ik zojuist mijn neefje van negen maanden wakker gemaakt omdat ik niet wist dat hij in de studeerkamer sliep. Hij schrok zich wezenloos. Ik niet minder.

Ondanks dat de combinatie van studeren en bruine benen vandaag misschien niet helemaal uit de verf is gekomen, is het combineren van alternatieven in plaats van er tussen kiezen best een goede oplossing, kan ik je vertellen. Afgelopen zaterdag zijn mijn vriendin en ik bijvoorbeeld niet óf gaan lunchen óf gaan hardlopen, maar zijn we hardlopend naar een lunchtentje gegaan. Vanmiddag hebben we niet óf voor gezond óf voor ongezond gekozen, maar voor de combinatie: een glas water met chips. En zo heb ik vandaag ook niet gekozen tussen een blog en m’n studie. Ik doe het gewoon allebei.

Echt een aanrader. 


«   »