Blog #30: BBQ à la Lau

Gepubliceerd op 1 juli 2019 21:00

Bij dit heerlijke weer hoort gewoon een barbecue. En het liefst elke dag. Vorig jaar hebben we met vrienden flink wat zomeravondjes gevuld op die manier. Een strand, een volleybal en een wegwerpbarbecue van de Albert Heijn, wat wil je nog meer? Precies, dat dachten Ammy en ik ook afgelopen zaterdag. Het weer smeekte om een barbecue, dus zo bedacht, zo gedaan. Tenminste, zo bedacht dan.

Ammy zou een salade maken, ik zou de boodschappen doen en rond zessen zou het feest dan beginnen. Na flink wat gesjouw zaten we eindelijk op een mooi plekje. Alle spullen waren uitgestald en volgens de checklist van de wegwerpbarbecue voldeed het pakket. Nu alleen nog de barbecue aanmaken en dan zou het feestje compleet zijn. Totdat Ammy er achter kwam dat het aanmaken van een barbecue zonder kolen wel een ietwat ingewikkeld verhaal zou worden. Kolen: een klein, maar vrij noodzakelijk detail. En laten details nou net niet zo mijn ding zijn. Ik had heel de tijd al zo’n voorgevoel dat ik iets was vergeten. Waarom wordt er dan ook niet gewoon op het pakket gezet dat er geen kolen in zitten? Weet ik veel.

Gelukkig kennen wij elkaar inmiddels een aantal jaar en vond ze het geen probleem dat ik nog even naar de supermarkt moest om kolen te halen. Om vervolgens bij de nieuwe poging tot het aanmaken van de barbecue de volgende tegenslag te krijgen. De aansteker was leeg. Drie keer raden wie die aansteker geregeld had. Nog een keertje terug dan maar.

Time flies when you’re having fun. Na ruim een uur lagen eindelijk de eerste vleesjes op de barbecue en die smaakten - een halfuur later -  prima. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat inmiddels de trek ook significant gestegen was en dat dus eigenlijk alles wel prima was geweest. Toen ik – overmoedig door het succes – de zalm ook even op de barbecue wilde leggen ging het mis. Plat in het gras. Een vijfde deel van onze boodschappen en mijn laatste restje zelfvertrouwen gleden zo het gras in. Heftig wel.

Ondanks het feit dat we een aardappelschilmesje voor het snijden van het brood hadden, de koelbox nog groter was dan de hele barbecue bij elkaar en we bij het opruimen van de barbecue ontdekten dat de onderzetters eronder volledig verbrand waren, was het ontzettend gezellig.

Écht leuk dat barbecueën. Zo lekker ontspannen ook.


«   »