Blog #31: Stage in Londen

Gepubliceerd op 8 juli 2019 22:15

Na de zomer hoop ik voor een aantal maanden naar Londen te gaan. Eigenlijk durf ik dit nog niet echt zo te zeggen, omdat het niet de eerste keer zou zijn dat het misgaat. Maar goed hé, wie niet waagt, wie niet wint. Of zoiets. Afgelopen vrijdag was het in ieder geval zover: ik zou kennis gaan maken met het bedrijf en het gastgezin. De reis ging zoals altijd geheel vlekkeloos.

Het begon goed. Afgezien van het feit dat ik tussen twee grote mannen in zat en op die manier niet heel veel plek meer toebedeeld kreeg en mijn vader me tot twintig keer toe op andere - maar stiekem toch dezelfde - witte windmolenparken in zee wees, waardoor ik spontaan wenste dat het bewolkter zou zijn, was het een goede vliegreis. Ook in Londen ging het vrij soepel. Natuurlijk stapten we weleens een aantal haltes te vroeg uit of ging de bus iets te vroeg rijden. Dat soort dingen gebeuren. Die laatste dan nog wel met het special effect dat wij ons snel aan de eerste de beste paal moesten vastklemmen terwijl onze koffers ondertussen de rest van de bus verkende. 

Doordat we de vrijdag besteed hadden aan de zaken die geregeld moesten worden, konden we zaterdag lekker de stad in. Ik had een planning gemaakt wanneer we waarheen moesten gaan zodat we alle hoogtepunten konden meepakken. En dat ging top. Zo was er van de Big Ben niks anders te zien dan de contouren, werd het er bij de Harrods niet beter op toen bleek dat wij 25 pounds per koffer moesten betalen omdat we anders niet naar binnen mochten en beleefden we mijn persoonlijke dieptepuntje toen ze bij de Starbucks nogal moeite hadden met de naam Gertjan en uit pure wanhoop toen ook maar Geerjan op mijn drankje schreven. Zo’n miskenning van je persoon gaat niet in de koude kleren zitten.  

Een halfuur vertraging en het feit dat we onze handbagagekoffers moesten inleveren vormden de kroon van deze reis. Toen vervolgens één vrouw het voor elkaar kreeg om zo ongeveer iedereen in het vliegtuig op een andere plek te laten zitten, was voor mij het plaatje compleet. Dit soort dingen gebeuren alleen in Londen. Daar moet ik zijn.

London, here I comeee.


«   »