Blog #42: Verwachtingen bijstellen?

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 00:55

Doelbewust of ongemerkt stel je vaak bepaalde verwachtingen. Tenminste ik wel. Je hebt bepaalde doelen in je hoofd die je wilt bereiken. Dat kan op allerlei vlakken. Qua carrière, op het gebied van hobby’s of toch eindelijk eens dat streefgewicht op de weegschaal zien. Wat betreft dat laatste: dat is heel lang geleden. En nee, ook de Engelse weegschaal laat dat niet zien. Ik heb het natuurlijk wel even geprobeerd.

Van tevoren had ik een lichte hoop dat een hele nieuwe omgeving er ook toe zou leiden dat ik mezelf een andere levensstijl aan zou wennen. Dat gaat tot nu toe nog niet helemaal vanzelf. Ik eet nog steeds pains au chocolate als lunch, prop mezelf vol met koekjes en doe er gedurende de werkdag alles aan om tonnetje rond te worden. Totdat het avond is en ik ineens allerlei ideeën krijg over afvallen. Fluitend – bij wijze van spreken dan – loop ik een rondje hard en maak ik plannen over de buikspieroefeningen die ik de volgende ochtend ga doen. Om vervolgens de volgende ochtend als een soort blok beton in bed te liggen en alles behalve in staat te zijn om een workout te doen. Later komen er dan ook weer pains au chocolate langs en, afijn je snapt het wel. Het is een vicieuze cirkel.

Laatst bedacht ik me dat ik het waarschijnlijk dan gewoon niet belangrijk genoeg vind. Als ik er blijkbaar geen moeite voor wil doen, dan wil ik het gewoon niet echt. Maar zo werkt het dus ook weer niet helemaal. Want ik wil het wel echt. Zeker als ik verstrikt raak in een jurk van twee jaar geleden of eindelijk dat rokje aan heb gekregen, maar de naden de huidige, ietwat benauwende staat toch verraden. En dan dat moment dat een bepaald sales item alleen nog in maat S beschikbaar is. Reken maar dat ik alles probeer om het aan te krijgen. Om het vervolgens met geen mogelijkheid meer uit te krijgen. Maar dat is een klein detail. En natuurlijk gebeurt dat bijna nooit.

Toch heb ik mezelf vanavond maar weer eens vermanend toegesproken en is bij deze een nieuwe poging ingezet. Het zou natuurlijk bijzonder zwak zijn om vanwege het gebrek aan verandering in mijn gedrag, mijn verwachtingen bij te stellen. Heel zwak.

Wel een stuk realistischer.


«   »