Blog #43: Door de schommelbank gezakt

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 10:27

Afgelopen donderdag mochten we eindelijk het vliegtuig instappen. Met verfomfaaide gezichten, halfdichte ogen, koffers die op springen stonden en in mijn geval vier witte boterhammen met speculoos waren we er helemaal klaar voor. Op naar het mooie Israël.

En óf dat mooi is. We hebben onze handen laten wapperen in een bejaardentehuis, zijn naar de landsgrenzen met Libanon en Syrië geweest, hebben de berg van de Zaligbesprekingen bezocht, zijn naar Nazareth en Kapernaüm geweest, hebben met kleren aan in het meer van Galilea gezwommen en hebben vol enthousiasme een traditionele Israëlische dans opgevoerd op een boot. En nog veel meer. Kortom: een heerlijke vakantie tot nu toe.

Toch gaat niet alles vanzelf. De eerste avond dachten we namelijk met de dames van onze kamer een lekkere fles rode wijn gekocht te hebben, maar konden we nergens een kurkentrekker te vinden. Dus vroegen we een plaatselijk winkeltje of we er eentje mochten lenen. Dat was geen probleem. Totdat de kurk vastbesloten bleek de fles niet te willen verlaten. En het voor elkaar kreeg dat wij in allerlei standen aan die kurk zaten te trekken. Ons initiële enthousiasme sloeg om in een soort verbetenheid tot een lichte shock. De kurkentrekker brak. Dus. Daar zaten we dan: in de ene hand een stuk kurkentrekker en in de andere hand een fles wijn met kurk én het resterende deel van de kurkentrekker. En toen moesten we nog terug naar het lokale winkeltje. De fles wijn eindigde ongeopend in de prullenbak.

Ook de Israëlische schommelbank had duidelijk geen behoefte aan ons gezelschap. De eerste avond kwamen de eerste scheuren al in het doek. Dat had een waarschuwing moeten zijn. Maar natuurlijk gingen we er de volgende avond gewoon weer met z’n drieën op zitten. Totdat de middelste van ons het doek letterlijk onder zich voelde scheuren en we dus allemaal opstonden. Om het vervolgens met de twee buitenste toch nog even te proberen. En toen staakte de schommelbank. Binnen een paar seconden zaten we met onze bibs op de grond en onze voeten in de lucht. Top. Exact de voorstelling die ik me van deze vakantie gemaakt had.

Voor de rest overtreft dit land alle verwachtingen. Dat kunnen een gesloopte schommelbank, een gebroken kurkentrekker en 20 muggenbulten bij elkaar nog niet bederven. Oké, dat laatste misschien wel.


«   »