Blog #44: Vliegtickets op de verkeerde datum

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 23:31

Als de dame van de security op het vliegveld in Tel Aviv minstens een minuut van je gezicht naar je paspoort en weer naar je gezicht kijkt, ga je spontaan aan jezelf twijfelen. Zeker als ze daarna ook nog eens om een extra identiteitsbewijs vraagt. Gelukkig beperkt mijn criminele historie zich tot het stelen van panties van mijn zusje en mocht ik uiteindelijk doorlopen. Nadat ik nog wel even bevestigd had dat ik van niemand iets aangenomen had en mijn koffer nergens zomaar achter gelaten had.

Zo lag de lastigste check achter ons. Dachten we. Totdat iemand van onze groep niet door de tweede check heen kwam omdat er 25 oktober in plaats van 26 oktober op zijn ticket stond. En toen ging het balletje rollen. De een na de ander kwam er achter dat het niet klopte. Voor negen mensen van onze groep was de verkeerde vlucht geboekt. Drie keer raden wie daar ook tussen zat.

Het probleem was dat vijf van ons al wel door de tweede check heen waren. Zij mochten het vliegtuig niet in met hun verkeerde ticket, maar mochten tegelijkertijd ook niet terug van de security. Dus die stonden behoorlijk vast met hun goede gedrag. Net zoals wij, alleen stonden wij nog in de vertrekhal. Het ideale decor voor lekker wat drama. Iedereen belde naar iedereen, creditcards en iPads werden uitgewisseld, zweetdruppels parelden op de voorhoofden en er werd zelfs een enkele traan gelaten.

Gelukkig waren er nog een aantal tickets beschikbaar van de oorspronkelijke vlucht van die middag en kon de rest later op de avond vliegen. Top geregeld dus. Totdat het handbagagebeleid van de maatschappij van de avond net even iets anders was en resulteerde in het feit dat onze koffers te zwaar waren. Natuurlijk vonden we het na 6 uur wachten geen probleem om onze koffers ook nog even iets anders in te pakken. Als we toch bezig zijn. Gelukkig konden we het uiteindelijk gratis als ruimbagage inchecken.

En zo kwam toch alles op z’n pootjes terecht. Al keek de douaneambtenaar wel ietwat bedenkelijk toen hij ons verhaal hoorde. Wij stonden nu met zes man voor zijn neus, maar kwamen tien dagen geleden aan met negentien mensen, hebben er eentje achtergelaten en zouden nu dus met achttien teruggaan, maar toen bleken negen tickets verkeerd geboekt te zijn, waarvan uiteindelijk toch drie man wel nog een goed ticket kon krijgen. Zoiets dus. En dat met een taalbarrière. We mochten door.

Toch blijkt dat zoiets iedereen gebeuren. Vanavond nog werd een vierjarige vriendschap behoorlijk op de proef gesteld omdat vriendinnen van mij de achternaam van een andere vriendin verkeerd gespeld hadden. Op een vliegticket.

Het gebeurt de beste.


«   »