Blog #50: Een mooi rond getal

Gepubliceerd op 10 december 2019 21:33

Blog 50. Ruim een jaar later en bijna 5.000 bezoekers verder, vind ik het wel weer leuk geweest. Eigenlijk net zo abrupt als het begon op een avond voor de openhaard, bedacht ik me nu op een avond voor de kachel dat 50 blogs een mooie mijlpaal is. En voorlopig ook de eindbestemming. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar.

Speciaal voor deze laatste dacht ik dat het wel leuk zou zijn om met één zin uit elke blog een nieuwe blog te maken. Een soort verlaat Sinterklaas gedicht, maar dan anders.

Dat ging niet helemaal zonder horten en stoten helaas (blog 0). Opzich is dat elke dag het geval (blog 1). Het klonk namelijk wel leuk (blog 2). Zucht (blog 3). Niet dus (blog 4). Maar goed, ik houd het aardig uit (blog 5). Het begon eigenlijk vrij goed (blog 6). En wat denk je? (blog 7). Het is een talent (blog 8). Relatief gezien dan (blog 9). Je moet tenslotte ook niet overdrijven (blog 10). Nou inderdaad (blog 11). 

Afgelopen week betrapte ik mezelf er ook weer op (blog 12). Niet per se mijn favoriete bezigheid (blog 13). Rhodé merkte op dat ze zich kon voorstellen dat mensen dat niet echt prettig vonden (blog 14). Charming as always (blog 15). En nu? (blog 16). Stiekem ben ik nu alleen wel een beetje bang (blog 17). Maar weglopen voor de realiteit is nooit een goed idee, dus: kin omhoog, neus in de lucht (blog 18). Daar kan ik nog wel mee leven, ware het niet dat deze mankementen steeds gênantere situaties opleveren (blog 19). Toch heeft een bepaalde confrontatie soms wel zo zijn voordeel (blog 20).

En toen begon haar les (blog 21). Schijn bedriegt (blog 22). Dat had ik even over het hoofd gezien (blog 23). Vaak is het verhaal achter de foto iets minder gestileerd (blog 24). Maar ja, wat doet dat er ook toe (blog 25)? Letterlijk niet (blog 26). Zeker omdat het er vaak precies hetzelfde aan toe gaat (blog 27). En dat werkt bijzonder soepel (blog 28). Bij wijze van spreken dan (blog 29). Zo lekker ontspannen ook (blog 30). Maar goed hé, wie niet waagt, wie niet wint (blog 31). Ze bekijken het maar (blog 32).

Een goed begin is het halve werk (blog 33)? Of andersom (blog 34). Dat kan natuurlijk ook (blog 35). Jammer dat het alweer voorbij is, maar gelukkig heb ik nog een tastbare herinnering die ik voorlopig niet kwijtraak (blog 36). Top idee (blog 37). Tot zover verliep het nog allemaal volgens plan (blog 38). Tenminste, niet op alle punten (blog 39). Een les die ik ieder geval mee kan nemen van het weekend is dat ik mijn verwachtingen maar beter een beetje bij kan stellen (blog 40). Tja, je kan ook niet alles weten (blog 41). Doelbewust of ongemerkt stel je vaak bepaalde verwachtingen (blog 42). En nog veel meer (blog 43). Als we toch bezig zijn (blog 44).

Zo werkt het dus (blog 45). Dat kan weleens misgaan (blog 46). Op de een of andere manier gebeurt dat altijd dezelfde mensen (blog 47). Daar zat ik dan (blog 48). Tja, ik heb echt m’n best gedaan (blog 49).

En zeg eerlijk: dit doet het toch zeker niet onder voor het gemiddelde Sinterklaasgedicht?
Ver gezocht, onlogisch en bij elkaar geraapt.

Maar: met heel veel liefde gemaakt. Zoals alle blogs.

Of ik ze dus ga missen?
Dat kan je vast zelf wel invullen (blog 49).


«